Tosseviksetra

Webkamera og facebook

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Webkameraet er plassert på Brøttet på Elsrudåsen - Vikerfjell og sender bilder med jevne mellomrom.

Du kan bla igjennom de siste 5 bildene ved å trykk på  bildet.

Klikke her for å se større bilde fra webkameraet

Om eiendommen Tossevika

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Historikk I gamle dager var skogen det viktigste næringsgrunnlaget. Den gav mange arbeidsplasser, ikke bare til gårdens folk, men også til andre i bygda. På slutten av 60-tallet bygget Paal A. sine besteforeldre, Gabriel og Gunhild Strande vei opp på fjellet, og satte opp den første Tosseviksetra. Dette ble en stor suksess, turistene strømmet til, og det gikk til og med buss fra Hønefoss og opp til Tosseviksetra i helgene. Hyttetomter ble lagt ut, og en ny næring var grunnlagt på eiendommen. Etter hvert som alpinanleggene kom, og ”bortoverski” ikke var ”in” lenger, sank besøkene på Tosseviksetra, men kioskdriften besto, om i noe mindre omfang. Da vi, Paal A. og Marianne, tok over gården i 1992, fortsatte vi driften i den etter hvert noe ”slitne” Tosseviksetra. I årene som kom ble skogen en binæring og hytter/turisme hovednæring. Så i 2005 ble beslutningen tatt: Vi river og bygger ny! Helga etter påsken 2005 ble setra revet, og arbeidet med ny påbegynt. Påsken 2006 kunne vi ønske velkommen inn i deler av det nye lokalet, og i januar 2007 var hele bygget ferdig. I tillegg til serverings-/selskapslokalet har vi også bygget en utleiehytte ved siden av.  
Tossevika er en jord- og skogbrukseiendom i Vestre Ådal, Ringerike kommune. Det er en gammel slektsgård, og dagens eiere er Paal Anders og Marianne Strande, og barna Mina og Anders. Eiendommen strekker seg fra Sperillen og vestover inn til Urdevassfjell, som betraktes som en del av Vikerfjellområdet. Alle hyttene i området har gjort at vi har kunnet beholde arbeidsplassen på gården i tider da jord-og skogbruk ikke lenger er hva det var. Vi tilbyr vaktmestertjenester, brøyting, salg av ved og propan, samt at vi også er medeiere i Vikerfjell Hytteservice AS som tilbyr anleggstjenester.
Høsten 2014 sto Tossevikelva kraftverk ferdig. Dette er et minikraftverk bygget og drevet av Norsk Grønnkraft. Inntaket til rørgata er ved Sjømannshjemmet på nabogården Strande, mens selve kraftstasjonen ligger på Tossevika rett innenfor bommen i Tossevikseterveien. Kraftverket har en årlig produksjon på ca 7,1 GWh, noe tilsvarer strømbruken til rundt 355 husstander. Det er installert en 6 strålers pelton med turbineffekt på 2,6MW. Rørgata er på ca 2,7 km med duktile rør Ø700mm. Brutto fallhøyde er 307m.

Kontakt oss

Paal Anders Strande tlf: 91 61 12 05

Marianne Strande: Tlf 41 46 39 14

paal.strande@gmail.com

Kontakt oss

1 + 3 =

Tosseviksetra