Vis hensyn

Posted by on Sep 27, 2021 in Nyheter | 0 comments

Det er mange brukere av den flotte naturen på Vikerfjell, og det er således viktig at vi viser hensyn til

hverandre, naturen og dyrelivet.

Jakt pågår

Høsten er tid for både storvilt- og småviltjakt. Dette fører blant annet til at det er jakthunder som løper løst og kan komme brått på i veien, så vi ber alle om å være litt ekstra årvåkne når de kjører bil på veiene i Vikerfjellområdet.  Det er ikke farlig å gå på tur i skogen når det er jakt, jegerne skal alltid sørge for sikker bakgrunn. Men det kan forkomme høye smell.

Fiske og fredningstid

Vi vill minne alle på at det er fiskeforbud og fredningstid på Vikerfjell fra 15. september til 31 oktober. Dette er for å la ørreten få gyte i fred og sikre fremtidige ørretgenerasjoner samt gode fiskeopplevelser på Vikerfjell også i fremtiden. Les mer på inatur.

Brannfare

I perioder med fint vær blir det fort veldig tørt i terrenget. Vi ber alle derfor være ekstra varsomme om man skal fyre bål, og om å vurdere brannfaren før bålet tennes.

Løse hunder

Hunder elsker å løpe løst når det ikke er båndtvang, men husk at man alltid skal ha kontakt med og kontroll på hunden og skal kunne kalle den inn. Det er ikke tillatt å trene jakthunder uten grunneiers tillatelse. Det er også en del mennesker som er redde for hunder, så vær ekstra påpasselig når du møter andre når du er på tur.

Hastighet på veier

Spesielt i på veiene i hytteområdene er det mange som liker å gå på tur. Husk derfor å tilpass farten her for fotgjengeres sikkerhet og for å unngå at det støver så mye.

Vinteren står for døra

Høsten er godt i gang og det går ugjenkallelig mot vinter. Husk alltid å vurdere værmeldingen på høsten før du drar til fjells med sommerdekk på bilen.

 

Vi vil med dette ønske alle en riktig god høst på Vikerfjell med flotte naturopplevelser