Ny skiløype 2015

Posted by on Dec 22, 2014 in Nyheter | 0 comments

Meld deg på nyhetsbrevet nederst på siden for å holde deg oppdatert på hva som skjer på Vikerfjell.

 

Løypemaskinen kjørte gjennom løypa første gang 13. jannuar og den vil nå bli preparert jevnlig fremover. 

 

Ny skiløype på Elsrudåsen for 2015 sesongen. 

Løypemaskinfører har i samarbeid med grunneier funnet en ny skiløypetrase. Hytteeier Erik Omland og grunneierne Elling og Ole Erik Elsrud har ryddet den nye løypa på dugnad. Den vil ta av fra skiløypa ca 2/3 av strekningen fra Elsrudsetra til Vikersetra. Der det står en stor gammel tørr furu på østsiden av skiløypa, rett før de bratteste bakken begynner. Løypa vil så gå i en bue østover og komme ut traktorveien fra Kolldalen og videre nordover ned på storemyr mellom Brøttet og Elsrudsetra. Løypa er vist på løypekartet til NSOL og er kalt Blåbærhaugrunden (Se kart nederst).

Vikerfjell skiløyper har ansvaret for hele løypenetet på sydsiden av den Store furua og Killingtjern. NSOL har ansvaret for løypenettet på nordsiden. Nytt av året er at det har blitt et tettere samarbeid mellom de to løypeforeningene, og Vikerfjell Skiløyper leier inn kapasitet fra NSOL til å kjøre strekningen mellom den Store furua og Vikersetra. Fra og med vinterferien leies NSOL kapasitet også inn til å kjøre runden over fjellet forbi den Store steinen.

Les Vikerfjell Skiløyper sitt nyhetsbrev for vintersesongen 2015 HER
Det er svært kostbart å kjøre skiløyper og det er presset økonomi i Vikerfjell Skiløyper. Det er derfor viktig at flest mulig bidrar. Desto flere som er med å bidrar inn til skiløypene, desto mer vil det bli kjørt i vårt område. Hver krone teller og det blir satt stor pris på de som velger å betale litt ekstra på toppen av kontigenten. Vikerfjell Skiløyper er avhengige av god oppslutning for å kunne tilby gode løyper og det jobbes kontinuerlig for forbedring av løypenettet. Ved fallende oppslutning blir resultatet dårligere løyper som kjøres sjeldnere.

Vikerfjell Skiløyper sponses også av en del bedrifter, men skulle gjerne hatt flere sponsorer. Ta kontakt med Vikerfjell Skiløyper dersom du vet om aktuelle sponsorer.

Vi oppfordrer alle til å støtte Vikerfjell Skiløyper og ønsker dere en flott skisesong.